Mă voi întoarce

Ştiu că asta se va întâmpla într-o zi. Pentru că asta îmi doresc şi pentru că visul meu a fost să ajung acolo. Sufletul îmi spune că nu s-a terminat şi că a trebuit să plec pentru a-mi da seama ce e potrivit pentru mine şi ce nu.

Au trecut trei luni de când nu mai sunt reporter, dar lumea nu a uitat de mine. Am fost surprinsă de faptul că o elevă de şcoală primară ştia cine sunt, pentru că am scris despre activităţile de la clasa ei, deşi eu nu i-am reţinut figura. Liceenii încă mă mai salută pe stradă, iar cei care ştiu că am ieşit din sistem, dar şi că mai ţin legătura cu redacţia, mă roagă să intervin la foştii mei colegi pentru un articol. Şi fac asta, cu plăcere şi cu nostalgia anilor în care, deşi am pierdut mult în plan personal, m-am simţit atât de bine, pentru că mi-am împlinit un vis şi visul ăsta m-a făcut fericită. Dar de abia când s-a spulberat mi-am dat seama că altceva nu vreau şi că nu e altceva mai potrivit pentru mine.

Am avut această revelaţie sau convingere – spuneţi-i cum vreţi voi – că mă voi întoarce, după ce am citit cuvintele lui Mihai Bendeac (actorul) şi postate în această dimineaţă pe pagina sa de Facebook: Cel mai frumos sentiment din lume e când abia aştepţi să vină ziua de luni fiindcă adori ceea ce faci. A avea profesia pe care o visezi nu ţine de noroc. E doar o opţiune. Dar e nevoie de curaj. Riscă orice! rabdă şi foamea! şi chinul! În final, sigur câştigi. Fericirea TA e tot ce contează”.

Nu ştiu când se va întâmpla. Dar sunt sigură că mă voi întoarce acolo unde mi-e locul. Pentru că asta vreau şi pentru că la asta am visat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s