Primul meu „liber“ de bugetar

vacanta În aceste zile, voi avea prima mea mini-vacanță de bugetar.

Am aflat că Guvernul a hotărât să acorde încă o zi liberă – pe 16 august – celor care lucrează în sistemul bugetar de la o fostă colegă de liceu care, înainte de prânz, văsuse la mine pe Facebook link-ul spre o publicație centrală care scria că e posibil ca Executivul să emită o ordonanță prin care și ziua de 16 august să fie declarată liberă, că tot venea ea după 15 august, care e deja sărbătoare legală. „Știi cumva și când o vom recupera? Că eu nu am prins știrea de la început, pe TV!“, mă întreabă ea. „Ce mai contează când o recuperăm? Probabil, într-o sâmbătă! Bine că ne dă liber!“, i-am răspuns eu.

Până acum trei luni îi invidiam pe bugetari din cauza zilelor libere, a mini-vacanțelor acordate din mers, a weekend-urilor pe care și le puteau oragniza cum voiau. Eu lucram de Rusalii, de 15 august, a doua zi de Paște și de Crăciun, ca să nu mai spun de duminici (după ce vinerea lucram full time). Mi se părea nedrept (chiar dacă știam că ziarul trebuia să iasă) ca eu să merg la serviciu (vorba vine, de regulă îmi păstram texte, pentru că instituțiile publice erau închise și nu prea aveam treabă cu restul lumii), iar alții fie să lenevească în pat până la prânz, fie (în funcție de anotimp) să incingă un grătar la iarbă verde sau să meargă la schi. Simțeam așa, o ciudă, când se anunțau la TV mini-vacanțele celor de la stat, mai ales că, la noi, la ziar, faptul că lucram la foc continuu nu ne aducea niciun spor la salariu.

Dar iată că mi-a venit și mie rândul și voi avea patru zile libere! Primul meu „liber“ de bugetar! Bineînțeles, n-o să rămân acasă! Nu știu sigur ce voi face, dar nu voi sta acasă. Pentru că mi-am dorit prea mult să fiu în rândul celor care au privilegiul de a avea zile libere acordate de Guvern și acum chiar vreau să mă bucur de ele!

Așadar, celor care sunteți în situația mea, vă urez distracție plăcută, iar vouă, cei care, din păcate, veți fi nevoiți să mergeți la muncă în această perioadă, vă doresc serviciu ușor și…  vă asigur că știu cum e 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s