„Bună ziua! Sunteţi chemată la telefon! Dacă doriţi să veniţi…”

S-a întâmplat joi. O persoană (de sex feminim) a sunat la mine la birou şi a cerut să vorbească cu ea. Ex-prietena mea. Stăteam de vorbă cu un coleg şi i-am zis lui s-o cheme pentru că „ea nu vobeşte cu mine” 🙂 Dar uitasem că ea vine la serviciu la 9.30, şi nu la 8.00, ca mine şi cum era 9.20, i-am zis persoanei de la telefon să revină un pic mai târziu. Eu speram să se răzgândească, dar pe la 11.00 a sunat iar. Şi colegul nu era prin preajmă. Aşa că mi-am luat avânt şi m-am dus la ea în birou.

Când m-a văzut intrând, prima reacţie a fost aceea de a se reîntoarce la biroul dinspre care tocmai venea, dar dându-şi seama că erau şi alte persoane în încăpere, a întrebat-o ceva pe una, doar ca să mă ignore, ca de obicei.

„Bună ziua! Sunteţi chemată la telefon! Dacă doriţi să veniţi…”

M-am mirat şi eu că „am domnit-o”, nu-mi propusesem să mă adresez astfel, dar aşa mi-a ieşit.

Nu mi-a răspuns nimic, a continuat să le acorde atenţie persoanelor care veniseră la ea. Am ieşit şi m-am reîntors în biroul meu. I-a luat vreo 3 minute ca să apară şi ea (nu-i spusesem cine era la capătul firului, deşi ştiam). Când a luat receptorul de pe biroul colegei mele (care se află în concediu), m-am ridicat şi am ieşit.

Nu ştiu când a terminat convorbirea, dar când m-am întors în birou, plecase. Bineînţeles, nu m-a anunţat şi nu mi-a mulţumit. Nici nu mă aşteptam să fie altfel.

Am zâmbit. A fost exact cum am scris cândva aici: noi două vom mai vorbi, dar de la mine va porni asta. Sigur, acum n-a fost chiar o conversaţie, dar după doi ani şi jumătate, exceptând acel „bună ziua” pe care i l-am aruncat peste umăr(ul ei), acum o lună, e prima dată îi vorbesc. Exact ca acum 11 ani, când încă nu eram prietene: cu… „dumneavoastră”! Doar că acum am avut emoţii.

Da, ÎNCĂ îmi pasă.

Şi, da, mi-e dor.

Dar îmi va trece…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s