Gânduri

Azi am aflat că o anumită persoană a încercat să pledeze cauza mea, în faţa unui reprezentant al ziarului, pentru ca eu să râmân acolo. V-am spus că sunt oameni care nu se opresc la nivelul declaraţiilor şi care chiar vor să mă ajute. Din păcate, demersul nu a reuşit. Nici nu mă aşteptam să se întâmple altfel. Nu am cerut amănunte, dar după faţa celui care şi-a pus obrazul pentru mine se vedea cum stau lucrurile.

Acum, îmi doresc să se termine cât mai repede perioada asta! Aş vrea ca promisiunile referitoare la noul loc de muncă să se concretizeze înainte de expirarea perioadei de preaviz şi să încep lucrul acolo. Cunosc bine colectivul, aşa că trecerea se va face uşor. Vreau să las în urmă nebunia ultimilor ani şi să revin la o viaţă cât de cât normală. Dar nu-mi dau voie, încă, să-mi fac planuri. Întâi să mă văd acolo unde trebuie. După aceea, voi avea destul timp pentru toate….

Şi totuşi, azi, m-a încercat, iar, un sentiment de regret. Nu pentru că plec, nu pentru că, oficial, ies din sistem, ci pentru că las în urmă oameni de care nimeni nu se va mai ataşa, cum am făcut-o eu. Ştiu că nu sunt de neînlocuit…. iar dacă spun că regret că las baltă nişte oameni care au colaborat extrem de frumos şi de bine cu mine, nu o fac doar pentru că nu am altceva mai bun de făcut. Am fost corespondent local într-un oraş despre viaţa căruia am scris, aproape zilnic, timp de 11 ani! Nimeni nu a făcut asta până acum. Am deschis un drum şi am făcut-o cu gândul la oameni, la valori, la fapte frumoase şi mai puţin la politică şi interese. Atitudinea celor din jur îmi confirmă, de abia în aceste zile, că am procedat corect. Chiar dacă mă despart de unii dintre ei, ştiu că locul meu, în inima lor, e asigurat pentru multă vreme de acum înainte….

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s