Povestea continuă

„Nu aduce anul ce aduce ceasul“ este o zicală mai mult decât adevărată. Acum o săptămână, pe vremea asta, eu şi soţul meu ne făceam planuri pentru un weekend în care urma să compensăm faptul că am fost nevoiţi să rămânem acasă tocmai în vacanţa de Paşte. Nicio secundă nu mi-a trecut prin cap că, fix a doua zi după ce ne-om fi făcut deja aceste planuri, totul urma să se contramandeze, din cauza anunuţului privind concedierea mea….

Am avut o săptămână grea. Ştiţi deja, v-am povestit. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, care pun suflet în tot ce fac, sufăr pentru orice. Abia acum am reuşit să înţeleg dramele care apar în vieţile celor care sunt concediaţi, disperarea care îi cuprinde atunci când conştientizează că vor rămâne fără loc de muncă şi fără alternative. Unii au copii care trebuie ţinuţi în şcoală, alţii au credite care trebuie achitate la timp, altfel rămân fără bunuri şi fără case… toţi muncesc pentru un salariu. Când ştii că nu-l mai ai sau că nici ajutor de şomaj s-ar putea să nu primeşti, cum să nu te cuprindă cele mai negre gânduri?

Ce am mai învăţat în ultimele zile este faptul că, aşa cum te comporţi cu oamenii, aşa se vor comporta şi ei cu tine. Am fost şi încă mai sunt şi plăcut surprinsă, şi copleşită de atitudinea celor din jurul meu faţă de problema mea. Nu a fost om care să nu aibă o vorbă bună, de încurajare. M-au sunat, m-au contactat pe Facebook pentru a mă asigura că totul va fi bine, că merit asta, pentru tot ce am făcut în activitatea mea. Am plâns de emoţie şi de bucurie, chiar dacă lacrimile nu schimbau cu nimic situaţia mea profesională….

Ceea ce vreau să vă spun acum este faptul că am semnale că, în viitorul apropiat, voi face exact ceea ce am învăţat în aceşti 11 ani, dar la un alt nivel şi într-o altă instituţie. M-am bucurat să aflu, în această dimineaţă, că sunt oameni care mă evaluează nu în bani, ci după ceea ce am făcut pentru ei, după cum m-am comportat cu ei. Iar dacă lucrurile vor evolua aşa cum am stabilit cu ei, totul va fi bine, iar povestea continuă…

2 gânduri despre “Povestea continuă

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s