S-a mai dus un an…

Nu-mi vine să cred că a mai trecut un an! Că, iată, sărbătorile bat la uşă, că în curând păşim în 2013, an la care ne gândim fiecare cu speranţă şi cu dorinţa de a fi mai bun decât cel din care au mai rămas câteva zile.

În ceea ce mă priveşte, speranţele şi dorinţele pentru anul ce vine nu sunt multe, dar foarte importante, de aceea aş vrea să cred că voi avea curajul şi puterea de a duce la bun sfârşit ceea ce-mi propun. De multă vreme îmi doresc schimbări majore (bineînţeles, pozitive) în viaţa mea. Deşi ele nu s-au materializat, încă, simt că fac paşi mici înainte, că sunt pe calea cea bună. Mereu am avut convingerea că nimic nu se întâmplă dintr-o dată, că totul vine atunci când este rânduit, când eşti pregătit să laşi în urmă o etapă pentru a trece într-o alta, superioară, în care vei rămâne exact atât cât te vei simţi pregătit să păşeşti în următoarea. M-am schimbat mult în ultimii ani, poate că acesta este şi apanajul vârstei, al exeperienţei de viaţă, nu ştiu…. Simt că nu mai sunt cea de acum 2, 3 sau 10 ani, chiar dacă, în acest timp, am rămas în acelaşi loc, am interacţionat cu aceiaşi oameni. Am învăţat să-i privesc, de fiecare dată, într-o altă lumină, să le descopăr (nu să ne vânez!) calităţi şi defecte şi să-i trec prin propriul meu filtru de principii şi valori. De la fiecare am avut şi am, în continuare, ce culege. Învăţ să mă (re)descopăr prin ceilalţi, să-mi văd părţile bune şi cele mai puţin bune şi să lucrez cu mine însămi. Întotdeauna am ceva de analizat şi de schimbat, poate de aceea obiectivele pe care mi le propun nu se îndeplinesc, încă: mai trebuie „să cresc“, să evoluez, să ating acel prag la care doresc să ajung şi să-l depăşesc.

2012 a fost un an interesant pentru mine, deşi, privit din afară, nu pare. A fost un an foarte greu, care m-a încărcat negativ enorm, care mi-a tocit aproape toţi nervii. Stresul de la serviciu mi-a afectat foarte mult sănătatea şi de aceea mi-am propus ca, din 2013, să readuc pe locul I, pe lista priorităţilor, viaţa personală, chiar dacă şi profesia este mai mult decât importantă.

În 2012 am realizat că îmi doresc foarte mult un copil, pentru că am fost foarte aproape de a-mi împlini şi acest vis. Din acest motiv, va trebui să adopt un stil de viaţă total diferit de cel prezent. Sunt conştientă că asta ar putea însemna să renunţ chiar la actualul loc de muncă. Ştiu că n-am s-o fac fără o atentă chibzuinţă, dar e un lucru la care mă gândesc de foarte multă vreme. De fiecare dată, motivaţia a fost alta. Acum, însă, ea e mult mai puternică şi implică mult mai multe responsabilităţi viitoare, ceea ce mă face să cred că voi găsi soluţia potrivită pentru ca totul să fie OK.

Pentru că, exact acum un an, în Ajunul Crăciunului, o răceală care părea banală, dar care s-a dovedit a fi o bronşită acută, mi-a transformat în iad sărbătorile şi Anul Nou, pentru  sărbătorile din 2012, ca şi pentru tot anul ce vine, îmi doresc sănătate şi, nu în ultimul rând, linişte sufletească. Vreau să-i am şi să mi-i păstrez alături pe cei care-mi sunt dragi şi pentru care ştiu că sunt importantă. Vreau să-mi fie sănătoşi părinţii, pentru că ei sunt cei care, încă, mă sprijină foarte mult (deşi eu nu recunosc asta întotdeauna….).

În rest…. le-oi duce pe toate, ştiu deja că pot face asta, pentru că anii nu au trecut degeaba peste mine 🙂

Pentru voi, cei care mă citiţi, dar şi pentru ceilalţi, care ajungeţi pe acest blog, vă doresc, de asemenea, un 2013 mai bun, cu spor şi belşug, să vă bucuraţi de familie, prieteni şi de toţi cei care vă sunt dragi!

La mulţi ani!

 

4 gânduri despre “S-a mai dus un an…

  1. Ce frumos ai scris! Si ai perfecta dreptate, toate lucrurile ne vin in viata atunci cand suntem pregatiti sa le primim.Un an nou bun, draga mea, cu tot ceea ce-ti doresti sa se materializeze, dar mai ales cu un suflet de pui de om care sa creasca in tine si-n sufletul tau! te imbratisez cu drag.

  2. Sarbatori fericite si toate cele bune pentru anul care vine!
    Eu am avut un 2012 oribil, asa ca am luat o decizie cu ceva consecinte drastice (asa cum planuiesti sa faci si tu), ca sa nu mai las la mana destinului ceea ce mi se intampla!
    Sa ne fie intr-un ceas bun, daca pot sa ma exprim asa!
    Iti doresc implinirea visului si multa sanatate si iubire, ca restul se rezolva ele cumva!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s