Dezgheţ?

Când ţara îngheaţă, din cauza iernii, eu scriu despre un dezgheţ? Ei bine, da! Despre un dezgheţ sufletesc. Sau, cel puţin, asta cred că ar putea fi….

Dimineaţă, când am ieşit pe poartă, dau nas în nas cu un prieten comun de-al meu şi al ex-amicei mele. Îmi aducea factura de la Salubritate. După schimbul de amabilităţi, îmi spune: „Ştii, şi eu am păţit exact ce ai păţit tu cu ea…“. Cu ex-a, adică. Pe drum, începe să-mi povestească. Nu voi intra în amănunte, sunt multe şi sigur s-ar putea să vă plictisească. Ideea e că şi cu acest prieten comun, ex-amica mea a terminat-o exact în aceeaşi manieră în care a pus punct cu mine: i-a căutat un motiv, l-a găsit, după care i-a făcut vânt omului, pe uşă. Înainte de asta, l-a anunţat că-l şterge şi din lista de prieteni de pe Facebook 😆

Mai aflu că, da, pentru ea am fost fata rea, care i-am spart adresa de e-mail, ca să-i aflu secretele (niciodată nu am înţeles de unde a scos treaba asta, pentru că nu a avut argumente….). Dar a trecut sub tăcere ceea ce mi-a reproşat de faţă cu alţii, cum că, într-o perioadă, altceva mai bun de făcut nu aveam, noaptea, pe la 3, decât să-i dau beep-uri cu număr ascuns (ştia ea că eu eram, că a cerut factură detaliată de la operatorul de telefonie mobilă pe care era scris, negru pe alb, numărul meu; dar mie factura aia nu mi-a arătat-o niciodată, pentru că nici nu există, din moment ce eu, la 3 dimineaţa, mă trezesc destul de rar, şi doar ca să fac pipi 😀 )! La fel, nu a spus că fusese deranjată că am avut tupeul de a o sfătui să deschidă un blog sau un site în care să scrie despre activităţile pe care le organizează, la serviciu….

De asemenea, omul îmi mai spune că, din cauza ex-ei, a avut certuri şi cu nevastă-sa, prietenă a fostei mele amice, căreia i-a interzis să mai aibă de-a face cu ea… Râsul lumii!

De fapt, râsul-plânsul. Pentru că e a doua persoană despre care aflu că fosta mea prietenă „se ceartă“ de aiurea. M-am întristat. I-am zis omului că nu-mi face deloc plăcere de ceea ce aflu şi că mi-e din ce în ce mai clar că fata are o problemă sufletească foarte serioasă, din moment ce-i pune pe fugă pe cei apropiaţi.

Când am revenit acasă, am intrat pe Facebook. Am căutat pagina partenerului ei de viaţă (care, şi el, de la un timp, mă ignoră cu bună ştiinţă…..), despre care ştiu că tot ea i-o administrează. Nu mi-a venit să cred când am văzut că, în dreptul rubricii „Într-o relaţie cu…“, am descoperit numele ei. Iniţial am crezut că sunt logată de pe celălalt cont de Facebook, de care ea nu ştie şi pe care nu l-a blocat. Am dat chiar şi un refresh la pagină, să mă conving că e real ce văd. Însă…. era adevărat: azi, fosta mea prietenă, m-a deblocat pe Facebook! După un an şi jumătate!

Dezgheţ în plină iarnă? Întâmplare? Orice ar fi, orice a determinat-o să facă asta, pe mine m-a bucurat. Şi, da, chiar m-a emoţionat. Cum îi spuneam şi amicului nostru comun, când ne-am întâlnit, eu încă mai sper şi mai aştept ca ea să revină la sentimente mai bune, pentru că, sunt convinsă, traversează o perioadă mai puţin bună, în care sigur se confruntă cu probleme numai de ea ştiute, pe care nu vrea să le rezolve şi cu ajutorul nostru.

Totuşi, nu ştiu dacă aş mai vrea sau dacă aş mai putea să fiu prietenă cu ea, ca în vremurile bune. „Chiar vă dădeam exemplu, tuturor, ce prietene bune sunteţi voi şi cât de bine vă înţelegeţi….“, îmi spune, azi, cel despre care povesteam la început. Da, a fost aşa de frumos, parcă prea frumos să fie adevărat, poate de aceea nici nu a putut fi mai mult, am dat totul şi am ars până la capăt timp de 9 ani. Atât. Nu ştiu dacă ar fi putut fi altfel în aceşti aproape doi ani, de când s-a produs ruptura. Ştiu, doar, că încă mă doare că s-a terminat. Şi că nu am putut face nimic să schimb lucrurile….

2 gânduri despre “Dezgheţ?

    • Păi am şi spus în postare: nu ştiu dacă mai vreau sau dacă aş mai putea fi prietenă cu ea, oricât de frumos e trecutul nostru comun. Faptul că sunt a treia persoană pe care o înlătură brusc şi brutal din viaţa ei îmi dă serios de gândit. Dar îmi pare rău că nu am putut face nimic pentru a repara ceva. Nu ştiu dacă aş fi reuşit. Ştiu doar că ea a rupt toate punţile care ne legau. A fost atât de hotărâtă, încât am înţeles că s-a terminat, chiar dacă ştiu că motivele invocate nu au fost şi cele reale. O parte dintre acestea din urmă îmi sunt confirmate chiar de ultima ei „victimă“. Restul sunt de altă natură.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s