În aşteptarea vacanţei

Mai am câteva zile şi intru în vacanţă. Vacanţa de sărbători. Anul acesta, va începe la 14 decembrie şi se va încheia pe 1 ianuarie 2013. Aproximativ în aceeaşi perioadă ca în 2011.

Cele 12 zile care mă despart de vacanţă vor fi cel mai greu de suportat, pentru că urmează încă o săptămână de campanie electorală (îhhhhh…. 😦 ), evident, ziua alegerilor şi o scurtă perioadă în care mă voi ruga ca zilele să treacă mai repede, să scap de corvoadă.

Sunt obosită psihic şi asta se răsfrânge negativ asupra fizicului. Nu mai găsesc resurse pentru nimic, funcţionez pe principiul pilotului automat, în fiecare zi mă scotocesc după autosugestii ca să mă menţin pe linia de plutire. Aşa se întâmplă în fiecare an, dar parcă 2012 i-a întrecut pe toţi, din cauza apelor tulburi din politică şi a campaniilor succesive pentru locale, pentru referendum şi pentru parlamentare. Mereu spun că nu ar trebui să dau importanţă unor astfel de evenimente, pentru că aşa cum vin, aşa trec. Dar sunt atâtea patimi, interese, răbufniri de ură şi de limbaj violent în juru-mi, încât nu pot să nu văd, să nu simt, să nu mă enervez, să nu am opinii sau replici. Cel mai tare mă enervează că trebuie să merg la vot! Nu ştiu de unde a apărut ideea asta potrivit căreia dacă nu merg la vot, sunt împotriva unuia sau a altuia! Şi, până la urmă, care ar fi problema dacă sunt? Anul ăsta se întâmplă să nu am pe cine să votez. Sau să votez doar pe jumătate, în sensul că numai unul dintre cei doi candidaţi care s-au perindat pe la noi, în campanie, m-a convins să-i dau votul. Dar nu pentru că ar fi făcut cine ştie ce de când e parlamentar, ci pentru că a avut discurs, măcar atât, spre deosebire de colegul lui, căruia de abia am putut să-i fac un articol electoral, din cauză că nu ştie să lege două vorbe (dar e om de afaceri şi are bani)!

Ei, şi pentru că tot aud în preajmă că, dacă nu te regăseşti pe lista votanţilor, e posibil să am o mare problemă după alegeri, din partea autorităţilor (desigur, e contra tuturor regulilor democratice…..), o să merg la vot, dar în cabină văd eu ce fac 😉

Revenind la vacanţă, să nu mă întrebaţi ce voi face atunci, pentru că, sincer, nu ştiu. Dacă ar fi după mine, aş lenevi tot timpul şi nu aş ieşi din casă decât după Revelion, pentru că, anul ăsta, m-au obosit persoanele cu care a trebuit să mă întâlnesc şi în faţa cărora a trebuit să fac frumos, doar pentru a-mi putea face meseria. Dar presimt că va trebui să o iau de la capăt cu mamona, care iar şi-a anunţat sosirea din Italia (pe 16 sau 17 decembrie) şi pe care trebuie să fiu cu ochii mai ceva decât pe o butelie, ca să nu mă mai trezesc cu lucruri personale aruncate la gunoi (ultima descoperire: zilele trecute am observat că, în septembrie, când a venit acasă, mi-a aruncat la gunoi până şi caietul cu reţete culinare, probabil gândindu-se că va găti ea şi pentru mine şi că nu-mi va mai trebui; am înjurat ca la uşa cortului vreo două ore, bine că nu m-a auzit, că mă dezmoştenea! 😆 ). Probabil, de Crăciun voi pleca  puţin, dar de Revelion sigur voi fi acasă, căci pe 2 ianuarie mă reîntorc la muncă… deşi în prag de fiecare an nou mă rog să se întâmple o minune şi să pot începe ceva nou, să mă rup de locul care nu mă mai reprezintă ca om…

Un gând despre “În aşteptarea vacanţei

  1. anul asta nici eu nu votez! iaca asa, fiindca nu am pe cine si nici nu mai vreau sa-i imbogatesc si mai mult decat sunt pe burtosii astia care ne guverneaza.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s