2 şi 1

Da, am scris bine: nu 2 în 1, ci 2 şi 1. Mai corect: două şi unul, unde două reprezintă numărul de luni muncite şi unul reprezintă salariul pe care îl primesc, la capătul celor două luni menţionate.

Nu ştiu cum stau lucrurile în alte redacţii, deşi mi-ar plăcea să aflu dacă toţi patronii îşi plătesc la fel ziariştii care lucrează pentru ei. Dar vă spun că, la mine, ziua de salariu devine încet, dar sigur, un fel de Fata Morgana. Uneori, chiar mă întreb dacă mai e valabil contractul de muncă sau dacă nu cumva sunt pe post de voluntar, nu de reporter.

Suntem în data de 16 noiembrie şi, teoretic, ar trebui să-mi încasez salariul pe octombrie. Practic, însă, mă rog de redacţie (de şefi, mai bine zis) să-mi dea leafa pe luna SEPTEMBRIE. Ultimii bani i-am încasat pe 5 octombrie şi aceia erau salariul pe august. Cu alte cuvinte, mă aflu în situaţia de a fi muncit două luni, respectiv septembrie şi octombrie, dar să iau salariul doar pe septembrie (când va fi să fie).

Trăiască mama şi tata, care mă finanţează în continuare (şi nu o spun cu mândrie)!

Iar cine mai vrea să fie ziarist de provincie, să se gândească de o mie de ori înainte să intre într-o redacţie. Că nu e atât de frumos şi de bine, cum pare din afară!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s