Pauza de internet şi primele sale efecte (benefice)

Pauza de internet despre care vă spuneam, deunăzi, are câteva efecte benefice. În ceea ce mă priveşte, bineînţeles!

De cel puţin două săptămâni, stau pe net doar atât timp cât am nevoie: în primul rând, pentru  informaţiile de care am nevoie la serviciu şi în al doilea, ca să-mi citesc e-mail-urile, să văd ce postează prietenii pe Facebook, să-mi arunc o privire şi pe blogurile preferate…. şi cam atât!

Eram abonată, pe mail, la nu ştiu câte publicaţii virtuale faţă de care interesul real îmi scăzuse demult. Prin urmare, într-o zi am hotărât să mă dezabonez, iar acum nu mai primesc decât acele mesaje care îmi folosesc (sunt şi mici excepţii: spamuri care, cred, vin pe filiera Facebook, dar aşa cum vin, aşa le şterg).

Primul efect benefic al pauzei de internet:  seara mă bag în pat mai devreme şi, chiar dacă nu reuşesc să citesc sau să urmăresc un film întreg, măcar mă bucur că am timp pentru emisiunile preferate (şi sunt destule, iar în categoria lor nu intră Acces…, Show-ul păcătos şi altele ca ele!).

Dorm! Adică, dorm aproape 8 ore, legate! Înainte, mă ridicam greu de la calculator, aşteptam să se facă 12 noaptea şi să-şi termine Mircea Badea a lui emisiune „În gura presei”, adormeam, cu greu, în jur de ora 1.00 şi mă trezeam la 6 (deşi tot la 8 mă ridicam din pat), cu capul greu şi ochii injectaţi.

Sunt mai odhinită în timpul zilei, mă concentrez mai bine asupra a ceea ce am de făcut şi am timp să vorbesc mai mult cu lumea, ca să nu mai spun şi cu soţul meu. Şi cred că ăsta e lucrul cel mai important: să am timp pentru mine, PENTRU NOI!

Mai nou, îmi verific mailul şi notificările de pe Facebook pe telefonul mobil, nemaifiind nevoie să deschid calculatorul pentru asta. Nu spun că nu procedam la fel şi până acum, dar asta se întâmpla, mai des, doar când nu eram acasă.

M-am gândit să revin la jurnalul personal, scris cu mânuţa mea, într-o agendă frumoasă. Să-mi scriu impresiile, ideile care-mi vin pe moment şi tot ce cred că este important să-mi aduc aminte, cu plăcere, peste câţiva ani. Ideea asta mi-a încolţit în minte de mai bine de o lună, când am făcut ordine printre caietele mele vechi şi am recitit, pe sărite, întâmplări de acum 8-9 ani. Uitasem de ele, chiar am fost surprinsă de felul în care gândeam atunci, de stările mele şi m-am bucurat să constat că, acum, sunt altfel, că aceşti 8-9 ani nu au trecut degeaba peste mine, că m-am schimbat, am devenit un pic mai curajoasă şi mai puternică.

Vreau să mă rup de lumea virtuală, să-mi şterg şi celelalte conturi de pe site-urile de socializare care au precedat Facebook-ul, pentru că nu mai am nevoie de ele (oricum, nu le mai accesez). Mă simt bine în lumea reală, unde nu este totul roz, aşa cum, poate, v-am lăsat să cred sau cum v-aţi fi putut imagina. Am multe de schimbat, de pus la punct, cum se spune şi pentru toate astea am nevoie de timpul pe care nu trebuie să-l pierd stând în faţa unui monitor.

Dar sunt sigură că voi fi ok, dacă voi şti să păstrez un echilibru şi o măsură pentru toate. Iar dacă nu voi şti, voi învăţa. Nimic nu e imposibil.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s