Coana Leonida, faţă cu reacţiunea

Nu vreau să judec şi nici să condamn. Vreau doar să-mi exprim părerea. Nu ştiu cât şi dacă interesează pe cineva. Totuşi…

Cazul fostei gimnase Floarea Leonida, care a ajuns să practice prostituţia într-un bordel de lux din Germania, e dezbătută, de câteva zile în toate ziarele şi la toate emisiunile. Mda, ce să spun, mare subiect de presă. Hai s-o condamnăm pe ea, să aruncăm cu noroi în părinţii care nu au ştiut, chipurile, s-o educe sau habar n-aveau cu ce se ocupă acum, hai să acuzăm sistemul, că nu-i ajută pe foştii sportivi să se integreze în societatea civilă, hai să ne dăm morali, să înfierăm păcatul, hai să presupunem că fata a fost luată cu japca de traficanţii de carne vie, şantajată şi obligată să facă sex pe bani…

Eu am de spus un singur lucru: viaţa e suma alegerilor noastre. Dacă Leonida a optat pentru „meseria” asta, e doar problema ei. Atâta minte a avut, asta a crezut ea că i se potriveşte, la asta s-a pricepe cel mai bine şi aşa mai departe. Sigur, pentru noi, ceilalţi, care facem altceva şi trudim altfel pentru fiecare leuţ sau euro pe care îl câştigăm, e peste putinţă să înţelegem că da, se poate trăi şi din prostituţie, în cazul ăsta legalizată, cu carte de muncă şi taxe plătite. Că nu ne place sau că nu ne convine că o gimnastă care a obţinut şi ceva medalii pentru România a ales să-şi câştige existenţa oferind, contra cost, servicii sexuale, e altceva.

Să fiu bine înţeleasă: nu aprob ce face, dar nici nu arunc cu piatra, pentru că nu consider că face ţara de râs. Floarea Leonida nu mai reprezintă România în munca pe care o prestează acum, iar pentru noile ei performanţe nu se mai intonează Imnul de Stat. Nu văd de ce presa trebuie să amplifice cazul ăsta, din moment ce nu poate schimba nimeni, nimic şi nici n-o poate determina pe fosta sportivă să renunţe la „meserie”.  E strict problema ei şi, dacă nu ne place, întoarcem capul şi ne vedem de ale noastre. E cel mai bine pentru toţi.

2 gânduri despre “Coana Leonida, faţă cu reacţiunea

  1. Tocmai! Şi ce mă deranjează foarte mult e faptul că de o săptămână în toate emisiunile de monden ăsta este subiectul principal de discuţie. Ăştia nu mai au despre ce vorbi?!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s