The final countdown

A început numărătoarea inversă: au mai rămas trei zile. Din vacanţa mea. Fix acum două săptămâni, eram entuziasmată că pun agenda în cui şi că urmează o perioadă de relaxare, la capătul unor luni în care mai aveam puţin şi o luam razna. Cred că 2012 rămâne unul dintre cei mai grei ani din viaţa mea, în care, chiar dacă nu m-am implicat 100% în activitatea redacţională (marele avantaj al corespondentului local este că nu e nevoit să meargă zilnic în redacţie), am resimţit din plin presiunea din campania electorală pentru locale, marcată de tot felul de evenimente, discuţii, lovituri sub centură… Când am crezut că scap, a venit referendumul şi marele meu noroc a fost că, la o săptămână după el, am intrat în concediu şi aşa am putut să evit dezbaterile tv, pentru că nu mă putea obliga nimeni să le urmăresc.

Ei, dar de luni, visul frumos se va termina. E primul concediu în care chiar m-am relaxat. Faptul că am plecat de acasă în prima săptămână a fost cea mai inspirată alegere, pentru că în acele zile am reuşit să mă descarc de toată energia negativă acumulată. Vremea s-a schimbat chiar în ziua când m-am întors, dar nu mi-a părut rău. De abia acum simt că temperaturile sunt la valori normale şi mă bucur că noaptea pot să mă înfofolesc în pătura mea pufoasă, albastră, cu delfini…. Regret, însă, că vara se duce, pentru că, de regulă, toamna mă deprimă, deşi motive nu ar fi (încă).

Aşadar, zilele astea nu am mai plecat nicăieri. Luni am fost un pic la serviciu, mai precis, la casierie, ca să-mi iau salariul (pe iunie!), nu am intrat deloc în redacţie, ca să nu-mi stric dispoziţia chiar de la începutul săptămânii. Apoi, ştiu cum e când tu eşti la muncă şi altul se laudă că e liber, deci nu am vrut să oftic pe nimeni. După ce am salutat-o pe colega de la mica publicitate, cu care am schimbat două vorbe, am plecat. Până azi, nu am ieşit deloc din casă (şi din pijamale). Dacă nu trebuia să merg să-mi iau un parfum pe care-l comandasem la Avon încă de la sfârşitul lui iulie, nici azi nu ieşeam. Mi-am ocupat tot timpul citind, vizionând filme (toate de la tv), dormind şi intrând pe net, fie de la calculator, fie de pe telefonul mobil. Nu am gătit decât o singură dată (ieri), iar de curăţenie şi altele m-am ocupat doar aşa, să spun că am făcut-o şi pe asta. Nimeni nu moare până luni, când totul reintră în „normalul“ de până la 3 august, când am intrat în vacanţă 🙂

Mă simt foarte bine şi cred că, o perioadă (sper să fie cât mai lungă) o să pot face faţă provocărilor de tot felul, mai ales că urmează…. campania pentru alegerile din noiembrie. Da, dar aproape imediat după ele, intru iar în vacanţă, deci nu va fi aşa de rău. În plus, fix de azi într-o lună, mamona revine din Italia şi promite să nu mai plece (a stat de ajuns acolo: aproape 9 ani!).

Deci, Doamne-ajută! 😆

PS: Şi, pentru că îmi place să încep şi săptămâna, şi lucrul, cu dreptul, deja am făcut rost de informaţii pentru primul meu articol de după vacanţă. Iar duminică le voi obţine pentru cel de-al doilea. Mă descurc, nu? 😀

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s