O vară care trece prea repede

Am impresia că vara asta trece prea repede. Eu, cel puţin, nu am simţit-o decât datorită faptului că este mult prea cald, iar dacă nu ar trebui să ies, zilnic, pentru a mă fâţâi prin instituţile în care am treabă, probabil că aş sta mai mult în casă. Nu că aşa nu aş sta. Îmi rezolv treburile cât pot de repede şi de abia aştept să mă retrag la umbră şi (atât cât se poate) răcoare. Dacă nu mai sunt evenimente, nu mai ies până a doua zi. La atât se rezumă programul meu: serviciu-acasă. Deunăzi, am remarcat că e singura vară în care nu am ieşit deloc la o plimbare, că de pierdut vremea la vreo terasă, cu un suc rece în faţă, nici nu poate fi vorba! Ziua e mult prea cald şi mai devreme de 8-9 seara nu are rost să scoţi nasul pe stradă. Or, la ora aia, nu am niciun chef să plec undeva. Deja m-am resemnat cu gândul că singura perioadă în care voi gusta şi eu un pic din vara asta va fi concediul. Numai că mie mi-ar trebui vreo trei luni de vacanţă, nu două săptămâni. În prima săptămână de abia mă obişnuiesc cu lipsa de la serviciu, în cea de-a doua încep să mă liniştesc, iar când mă simt cel mai bine sunt nevoită să mă întorc la lucru. Anul trecut, în prima săptămână, pentru că nu am fost acasă, nu am intrat deloc pe net (de fapt, nu am stat nici la un calculator), nu pentru că nu aş fi avut unde, ci nu am vrut. Am dormit ore în şir, noapte sau zi, nu a contat. M-am plimbat, am fost şi la plajă, a fost super. La începutul celei de-a două săptămâni, am intrat pe net din sala unei biblioteci publice din oraşul unde mi-am petrecut prima parte a vacanţei. Mare greşeală! Numai simplul fapt că am deschis site-ul ziarului mi-a dat o stare de disconfort care era cât pe-aci să-mi strice ziua. În ultima zi de concediu deja eram indispusă şi stresată de ideea că o iau de la capăt şi numai eu ştiu cum m-am autosugestionat că e normal să mă întorc la muncă, unde nu mă spânzură nimeni 🙂

Da, ştiu, am nişte pitici pe creier pe care ar trebui să-i alung de acolo, dar e mai greu, cât timp mă consum pentru orice fleac.

Vorbeam, însă, despre vara asta, care mi se pare că trece prea repede şi degeaba. Gândindu-mă mai bine, cred că e vina mea că simt aşa şi că, în luna care a mai rămas din ea, mai am timp să schimb ceva. Poate voi reuşi măcar în vacanţă.

Oricum, meteorologii au anunţat că „vara“ (căldura) va dura până în octombrie, deci şanse mai sunt…. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s