Fiecare pasăre pe limba ei piere

Zilele trecute mi-am întrebat soţul: tu ce ai face dacă eu ţi-aş spune că plec într-o anchetă, să fac un interviu sau la o conferinţă de presă, dar tu să afli că, în realitate, m-am întâlnit cu un bărbat şi să ai dovezi că m-am culcat cu el? Mi-a răspuns: te-aş lăsa!

Este exact ceea ce s-a întâmplat în cazul mult prea mediatizatului fost cuplu Oana Zăvoranu-Pepe. El a lăsat-o după ce a avut probe că Oana l-a înşelat cu Tudy, asta în timp ce, acasă, încă mai poza în soţie iubitoare şi cuminte. Cred că orice bărbat care se respectă şi îşi respectă onoarea este îndreptăţit să se comporte aşa în astfel de cazuri.

Oricui i se poate ierta, mai greu sau mai uşor, o clipă de rătăcire, un moment în care te-a luat valul, în care nu te-ai gândit, nu ai judecat, nu ai anticipat consecinţele faptei tale. Important e să recunoşti, să-ţi asumi responsabilitatea acestei fapte, să-l faci pe cel de lângă tine să simtă că o regreţi şi, mai ales, să nu mai persişti în aceeaşi greşeală.

Nu cred că Pepe nu ar fi iertat-o pe Oana dacă ea nu s-ar fi ascuns atâta timp, dacă nu l-ar fi luat de prost şi nu l-ar fi minţit. Pentru el a fost umilinţa supremă, mai ales că putea proba, în orice secundă, infidelitatea Oanei. Mă aşteptam ca Pepe să fie cel care, la un moment dat, să calce pe bec, iar în cazul unui scandal provocat de asta, comportamnetul răzbunător al Oanei ar fi fost pe deplin justificat.

Nu şi acum, însă.

A fost un timp când îmi plăcea Oana Zăvoranu, aşa enervantă cum este ea, uneori. Îi poţi reproşa orice, dar mai puţin că este urâtă şi proastă. Cu toate astea, nici ea nu este perfectă, iar în aceste zile a dovedit, cu prisosinţă, că nu ştie să piardă şi, mai grav, că nu are demnitate.

Nu stau acum să-i caracterizez viaţa şi cariera (aceasta din urmă sub un mare semn de întrebare), ci să-mi expun părerea ca femeie despre ceea ce face Oana Zăvoranu în ultima perioadă. Cred nu numai că se expune prea mult (probabil îi place să fie în centrul atenţiei), ci că devine din ce în ce mai penibilă. Se coboară la un nivel atât de jos şi nu face niciun efort să se ridice de acolo, încât mă întreb dacă nu cumva toată viaţa a trăit la acest nivel. Când ţi-ai înşelat cu bună ştiinţă soţul luni la rând, când au apărut speculaţii în presă cu privire la o presupusă aventură şi tu nu numai că nu le-ai infirmat, dar nici nu ai renunţat la relaţia extraconjugală, când soţul nu se mai atinge luni întregi de tine şi tu accepţi situaţia pentru că, nu-i aşa, ai cu cine, când soţul îţi pune dovezile de infidelitate pe masă şi tu nu le negi, când el îşi ia bagajele şi pleacă de acasă şi tu nu-l opreşti, cu ce drept vii acum în faţa lumii să spui cum era el, cât l-ai iubit, cât ai suferit după ce te-a lăsat şi, mai nou, că e insensibil la faptul că, în plin divorţ, ai avortat chiar copilul lui?

Indiferent care au fost motivele Oanei pentru care l-a înşelat pe Pepe, sunt sigură că, dacă le-ar fi discutat cu el imediat ce a cedat prima oară tentaţiei de a fi cu acel Tudy, Pepe ar fi înţeles şi ar fi iertat-o, deşi la cât de vanitos e, nu i-ar fi picat prea bine. E monstruos ce face ea acum, mai ales pentru ea însăşi, din moment ce Pepe este acum căsătorit cu o altă femeie şi urmează să fie şi tată. Oricâtă dreptate ar avea Oana în ceea ce priveşte motivele care l-au determinat să se însoare cu Raluca Pastramă, ar trebui să înţeleagă că, de acum înainte, el are altă viaţă, pe care şi-o trăieşte după propriile reguli, lucru pe care ar trebui să-l facă şi ea, dar nu denigrând-o pe a lui.

Să vii să spui acum că el te-a minţit tot timpul, că nu ai ştiut lângă cine ai stat 7-8 ani şi că îl dai în judecată că a zis nu ştiu ce şi-i mai ceri şi daune morale, că ai un plan şi  în patru luni îl duci la îndeplinire, mi se pare mai mult decât penibil.

Mă uitam aseară la ea (s-a întâmplat să dau pe Kanal D, la Cancan Tv) şi nu-mi venea să cred cât de jos de poate coborî o femeie, cât teatru (prost şi ieftin) juca şi cum se dădea ea afectată de ultuitoarele şi senzaţionalele „dezvăluiri“ ale unui psiholog îndoielnic, Veronica A. Cara (care, cu siguranţă, nu a aflat până acum că, idiferent de situaţie, are obligaţia de a păstra secretul sedinţelor de terapie), şi cum spunea ea că pleacă din emisiune şi cum mai spunea câte ceva, înduplecată, chipurile, de moderatorii disperaţi că-şi pierd sursa de rating.

Mai simplu este să-şi vadă de viaţa ei, să apară în presă doar când are ceva important de spus, despre viaţa şi cariera ei. Să vrei să ţii prima pagină a tabloidelor cu acelaşi Pepe, care nu-ţi mai e soţ şi care deja e la casa lui, cu acte în regulă, să te expui şi să o tragi şi pe maică-ta într-un asemenea scandal, inutil şi absurd e dovadă crasă de prostie. Până la urmă, e clar că Oana nu vrea altceva decât să-i strice căsnicia lui Pepe, dar nu pentru a fi din nou cu el, ci pentru a-şi demonstra că a putut s-o facă şi pe asta. Însă nu-şi dă seama cât de rău îşi face şi că repercusiunile se vor vedea în viitor. Bărbaţii nu îi vor vedea frumuseţea (oricum, trecătoare) sau faptul că e mai deşteaptă decât altele (dar nu faţă de toate), ci îi vor remarca duplicitatea, spiritul războinic, dorinţa de răzbunare şi faptul că e o femeie uşoară. Nu ştiu cât va mai fi ea în stare să ducă pe umeri scandalul pe care ea îl alimentează de mai bine de un an, dar uită un lucru: fiecare pasăre pe limba ei piere. Şi nu se ştie cum. Dar bine n-o să-i fie. Părerea mea! 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s