Gospodari, frate!

N-am înţeles niciodată „hărnicia“ celor de la Spaţii Verzi care, vara, cu noaptea-n cap, se apucă să tundă iarba. Ştiu că programul lor începe când eu încă mai încerc să mai prind o oră bună de somn şi că nu acţionează de capul lor. Dar nici şefii nu-s mai breji: cum să-ţi trimiţi, frate, angajaţii cu maşinile de tuns iarbă zumzăind, la 6-7 dimineaţa pe sub ferestrele (în cazul meu, la poarta) oamenilor? Nu te gândeşti că în blocul sau în casa respectivă nu toţi se trezesc la 5, nu toţi au program de la 8, ca să plece de acasă, că unii, poate, nu ies deloc dimineaţa, sunt în vacanţă, concediu, chiulesc, sunt la pensie… treaba lor ce fac! Cine naiba le dă lor dreptul să-ţi dea deşteptarea la orele acelea tâmpite?

Şi n-ar fi numai asta. De când dă căldura şi până toamna târziu, ăştia de la Spaţii Verzi atâta ştiu să facă: să tundă iarba. De dimineaţa până seara. Unde te duci, unde te întorci, auzi bâzâitul imposibil al maşinilor de tuns iarbă. Ieri, să înnebunesc: în spaţiul de numai un metru şi un pic dintre un bloc şi un gard (un gang, mai bine zis) erau nu mai puţin de 4 (PATRU) inşi care, da, aţi ghicit, se ocupau de iarbă: unul o tundea, doi o adunau şi altul o încărca într-un tomberon. Asta, când cinci metri mai încolo, gunoaiele se lăfăiau în voie!

N-am înţeles niciodată de ce sunt unii atât de bătuţi în cap. Şi de ce trebuie să-i suportăm. Dar, na, ei sunt gospodari, frate!

2 gânduri despre “Gospodari, frate!

    • Eu nu spun că n-ar trebui tunsă iarba, e chiar necesară operaţiunea asta în timpul verii. Spun doar că n-ar trebui făcută la 5 dimineaţa, când oameni încă dorm. Asta e altceva 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s