Lupul îşi schimbă părul…

Anul trecut, am supărat un pedelist (după cum vedeţi, păstrez, oarecum, „tema” articolului anterior 🙂 ). Un adversar politic (deşi e cam mult spus aşa; eu, personal, consider că omul avea doar opinii politice contrare celui despre care vreau să vă povestesc) a venit  la mine şi mi-a zis că respectivul i-a făcut ceva probleme care au avut ca punct de plecre tocmai divergenţele de ordin politic. Pentru că subiectul era bun, bineînţeles că nu l-am dat deoparte, dar am respectat regula care spune că trebuie să consemnez şi punctul de vedere al acuzatului. L-am sunat, nu m-am dus direct la el, dar pentru mine a fost acelaşi lucru. Pentru el, nu! Asta am aflat a doua zi, când a  apărut articolul (chiar pe prima padină 😀 ), de la sursa mea.

Cică pedelistul a luat foc atunci când a remarcat că poza celui care îl reclamse la ziar e făcută chiar în localitatea de domiciliu a părţilor despre care am scris. „Cum adică, pe ăla l-am vizitat, şi pe el doar l-am sunat? Şi de ce am scris, când el mi-a zis că povestea celui care-l acuza era o minciună?”, ar fi zis el. Mai mult, cică s-ar fi „lăudat” că, prima oară când o să mă vadă pe stradă, o să treacă peste mine cu maşina, că o să mă facă una cu asfaltul, că o să mă distrugă… că o să-mi arate el cine râde la urmă. Ceva asemănător i-a spus şi lui bărbati-miu la telefon, când a răspuns în locul meu (eu lăsasem mobilul acasă pentru că, oficial, aveam alt număr de telefon la care puteam fi contactată).

Bun. Vremea a trecut, apele s-au mai liniştit, dar nu în totalitate, astfel încât, prima oară când ne-am întâlnit face to face (eu nu-l cunoşteam, el a venit la mine şi s-a prezentat), nu a dat nici cu maşina peste mine (nici nu avea cum, eram la un eveniment public), nici nu m-a făcut una cu asfaltul; în schimb, m-a luat puţin în băşcălie. Eu, care am o fire paşnică, am zâmbit, m-am făcut că plouă şi am trecut mai departe. A doua oară când ne-am văzut, nu a mai fost atât de acid, chiar dacă nu a scăpat prilejul să mă atingă cu o vorbă de duh. Nici de data asta nu am răspuns provocării.

Azi, când mergeam pe stradă, aud în dreapta mea, pe carosabil, un „Hristos a Înviat!”, rostit de o voce de bărbat. Mă întorc şi-l recunosc pe „amicul” de care vă spun.  Îi răspund cu un „Adevărat a Înviat!” şi dau să merg mai departe. Omul, însă, vine înspre mine şi mă întreabă ce fac („Bine, muncesc!”) şi dacă nu vreau să scriu un articol despre el. Am zâmbit neîncrezătoare (normal, nu?) şi i-am spus că depinde ce propunere de articol are. „Vreau să scrieţi că am demisionat din PDL!”, mă anunţă el. Şi iar am luat-o ca pe o glumă, însă el m-a asigurat că nu e, că ăsta e adevărul: a fost forţat să-şi dea demisia pentru că a pătat imaginea partidului (cu ce anume, nu a precizat, dar nu era greu de ghicit!), deşi el crede că , în realitate, le stătea în coastă mai marilor organizaţiei şi le afecta interesele.

M-a rugat să-i fac şi o poză… I-am făcut-o! Pe urmă m-a anunţat că, la alegerile din iunie vrea să candideze ca independent (n-a precizat dacă vrea să fie consilier local, ca şi până acum sau, dimpotrivă, primar). „Păi acum v-aţi gândit să demisionaţi? După ce ne-am certat atât?”, l-am întrebat eu. „Da, aşa-i, aţi fi avut de scris despre mai multe scandaluri în perioada asta şi eu v-am stricat planurile!”, mi-o întoarce el.

Aha, deci nu s-a terminat! Am aşa, senzaţia că voi mai auzi de el…. mai ales că acum am făcut, oficial, schimb de numere de telefon! Şi mai bate şi campania electorală la uşă!

Stay tuned! 😆

Un gând despre “Lupul îşi schimbă părul…

  1. Pingback: Traseiştii politici « Niciodată Singură

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s