Moment de cumpănă

Sunt pe punctul de demisiona de la ziar.

Voi, cei care mă citiţi de când am deschis blogul, şi ştiţi cât îmi iubesc meseria, mă veţi întreba ce m-a apucat aşa, dintr-o dată. În concediu fiind! Salariul. Asta m-a apucat. Pentru prima dată, în 9 ani de muncă, în prag de Crăciun, eu îmi iau salariul pe luna noiembrie doar pe jumătate! Ştiţi cât e leafa mea? …. Mi-e şi jenă s-o spun! Jenă de cei care mă plătesc, nu de mine! Deşi, de la un timp, mi-e şi ruşine să spun că lucrez unde lucrez, 6 zile din 7, program fără ore fixe, la dispoziţia tuturor sus-puşilor (că de, vorbim de un ziar de partid), dar şi a tuturor proştilor sau fiţoşilor care cred că le ştiu pe toate… pentru că salariul e umilitor de mic… mai mic decât al unei vânzătoare dintr-un supermarket care se respectă.

Îmi omor, încet, dar ireversibil, timpul liber şi pasiunile, îmi risc sănătatea şi, mai nou, căsnicia… pentru ce? În aproape un deceniu, viaţa mea nu s-a schimbat decât într-un singur fel: sunt mai stresată decât un om obişnuit, care îşi cunoaşte problemele şi se concentrază să le rezolve doar pe ale lui, nu pe ale altora. În rest, nu m-am îmbogăţit, nu m-am măritat cu un personaj influent, nu am nici vilă, nici maşină ultimul răcnet (de fapt, n-am deloc 😆 ). Şi atunci… de ce? Pentru ce? Pentru un salariu mizer, dar şi ăla plătit, în prag de Sărbători, cu ţârâita? „Vino joi, pe la amiază, ca să-l iei”, mă anunţă, alaltăieri, redactorul-şef adjunct. Dar n-a suflat o vorbă despre faptul că n-o să iau leafa decât pe jumătate. Nu m-am simţit niciodată atât de prost. Pentru că, niciodată, până acum, nu am primit mărunţiş în loc de leafă, de Crăciun.

Se adună prea multe. Deşi sunt în concediu de aproape o săptămână, am scris texte în fiecare zi. Am făcut-o de drag pentru meserie şi pentru cei care au apelat la mine, din respect pentru munca lor. Nu m-a obligat nimeni. Sunt proastă, nu? Soţul meu mi-a zis azi, într-un acces de furie, generat de situaţia cu salariul, că numele meu de familie nu ar trebui să fie cel din buletin, ci PROASTA. Pentru că bun botul la bătaia de joc a conducerii unui ziar care, în realitate, nu e bun nici ca hârtie igienică. Şi că, în astfel de momente, cum e ăsta în care sunt umilită, primul lui gând este să bage divorţ, iar în acţiunea de divorţ să scrie că nu mai vrea să fie însurat cu o proastă.

De aceea zic: de ce să risc să pierd tot, pentru un salariu de….? Tot nu pot să vi-l spun, că şi voi aţi ajunge să fiţi de partea soţului meu.

Şi chiar nu mai pot. Am obosit. Nu vreau să ajung să beau Furadan sau să mă arunc de la etaj, cum au făcut unele, în depresie fiind. Mă opresc la timp. Spun gata şi scriu: demisionez.

Nu-i mai corect aşa?

4 gânduri despre “Moment de cumpănă

  1. Eu cred ca e cel mai bine sa demisionezi dar tu ar trebui sa alegi ce e mai bun pentru tine, nu cred ca e singura slujba pe care o poti face, mai sunt ziare, reviste sau altceva ce ai putea lucra, nu merita sa’ti strici viata pentru altii, e viata ta, traieste cum crezi tu ca e mai bine.
    Aaammm, presupun ca sotisorul a vorbit in gluma chestiile de mai sus, nu?!

    • Da, a vorbit la nervi, dar i-au trecut. E cel mai afectat de ce mi se întâmplă şi e normal să nu-i convină când cineva îşi bate joc de mine. Ştie cât muncesc şi cât mă implic în ceea ce fac la serviciu. Probabil, nu reacţionez nici eu bine când mi se întâmplă chestii care sunt în contradicţie cu ceea ce fac pentru ziar. La furie sunt în stare să iau cele mai bizare decizii, de aceea, deocamdată, am ales să mă bucur de sărbători şi de abia după aceea voi lua o hotărâre.

  2. Pingback: (Re)Întoarcerea la mine | Niciodată Singură

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s