14 septembrie

Ani la rând, ziua de 14 septembrie mi-a reamintit de unul dintre cele mai triste momente din viaţa mea. De o zi de toamnă şi de un peron de gară pe care am rămas singură, privind spre cel care, până atunci, fusese prietenul meu. „De acum încolo, să încercăm să trăim cu capul pe umeri…”, îmi spusese el cu doar câteva minute înainte să mă lase lângă trenul care urma să mă ducă acasă. Nu a vrut să mă urce în vagon sau să stea cu mine până la plecare. „E mai bine aşa…”, s-a justificat el.

Mă uitam cum se îndepărtează, fără să privească în urmă. Aveam sufletul amorţit, mă simţeam fără viaţă. N-am putut nici să plâng. Nici atunci, nici în cele două ore cât a durat călătoria.

Când am ajuns acasă, le-am spus alor mei că se terminase, dar că sunt fericită că am putut să-mi iau rămas bun de la el. Minţeam. Zile în şir, când rămâneam singură, plângeam aproape tot timpul. În primul an, aveam impresia că-mi apare pe stradă la orice pas (eram studentă în Bucureşti). I-am scris doar o dată. O ilustrată prin care marcam ziua în care ne-am cunoscut. Nu am aşteptat răspuns, dar ştiu că a primit-o.

Nu l-am uitat uşor, dar în perioada (destul de lungă) care a urmat, am luptat cu mine ca să înţeleg, ca să-mi explic, ca să uit. M-am îndrăgostit, iar, după zece ani, când începusem să mă tem că am uitat să iubesc. Nici povestea asta nu a durat, dar n-am mai suferit ca prima dată.

După alţi trei ani şi alte „iubiri” mai mult sau mai puţin reale sau potrivite, mi-am cunoscut OMUL. Şi de atunci, m-am vindecat de tristeţea lui 14 septembrie.

Dar nu am uitat…

Un gând despre “14 septembrie

  1. Pingback: Iubirile din trecut « Niciodată Singură

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s