Sunt naivă…

…dar nu proastă (sper!). Mă prind cam greu de unele chestii, dar şi când se întâmplă, nu mă las până nu aflu tot ce se află în spatele lor. Bine, până la urmă asta mi-este şi meseria, însă dintotdeauna am fost convinsă că cea mai bună sursă de informare şi cel mai bun detectiv pentru articolele pe care le scriu sunt chiar eu.

Am mai zis, o voi spune mereu, eu nu sunt ziarist, n-am cum, n-am făcut o şcoală în domeniu, dar m-am construit singură pentru meseria asta, totul plecând de la o pasiune descoperită destul de târziu şi de la un mare noroc. Mai mult, am învăţat să trag cu urechea la convorbiri telefonice sau la discuţii purtate în spatele uşilor (aparent) închise, să-mi arunc ochii pe hârtii lăsate, din neglijenţă sau prea multă încredere, în preajma mea, de secretare prea ocupate cu bârfa ori să o fac pe proasta, atuncând întrebări fals dezinteresate, dar la care am primit întotdeauna răspunsuri care mi-au folosit. Mai mult, am învăţat să fotografiez şi ceea ce unii nu au vrut să recunoască ori să se vadă, pentru a obţine instantanee care, deocamdată, nu au văzut nici lumina tiparului şi nici în mediul virtual nu au fost lansate!

Dar tot nu sunt, încă, un ziarist bun. Sau un paparazzo. Bine, ştiam, dar speram că am evoluat un pic, în atâţia ani. Dar ştii de ce merge greu? Pentru că, încă, sunt naivă. Mai cred în cuvântul de onoare şi în buna credinţă! Big mistake! Greii din jurul meu nu au în vocabular aceste noţiuni! Şi de asta eram convinsă, că nu m-am născut ieri, dar speram că, dacă ne cunoaştem de atâta timp şi am dovedit că ştiu să păstrez secrete, lucrurile s-au mai schimbat între timp. Da, s-au schimbat. Doar la suprafaţă.

Iar cea mai mare satisfacţie a mea este când aflu, de una singură, cu ajutorul unicului neuron din dotare, ce se află în esenţa lucrurilor. Atunci nu mai sunt datoare nimănui şi pot folosi în interes personal ceea ce ştiu. Cu măsură, înţelepciune şi … inteligenţă.

„Cunoaşte adevărul şi adevărul te va elibera…”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s