Şi caii se împuşcă!!!

Nu pot să trec peste ştirea potrivit căreia caii din pădurea Letea (Tulcea) urmează să fie omorâţi CU ACORDUL AUTORITĂŢILOR pentru ca, mai apoi, să fie trimişi în abatoarele din Italia!Nu pot să nu mă întreb: de când a devenit românul atât de sălbatic, de crud, de însetat de sânge? Cât de jos ne putem coborî, ca naţie, din cauza unor şmecheri pentru care ABSOLUT ORICE, inclusiv viaţa unor fiinţe nevinovate şi lipsite de apărare, este tratată ca o afacere bănoasă?
Recent, 200 de câini au fost ucişi într-un padoc din Botoşani. Cu greu am putut privi imaginile surprinse la faţa de locului. Cu greu încă mai accept faptul că trăiesc într-o Românie de-a dreptul barbară, primitivă, sălbatică, în care nimeni nu mai respectă pe nimeni, în care nu există legi decât pentru a fi frecvent încălcate de aceeaşi mână de şmecheri despre care aminteam, scoşi basma curată de un sistem juridic infect şi corupt şi în care doar naivii mai cred că se mai poate schimba ceva!
Mă întreb cum de ne mai suportă Dumnezeu pe faţa pământului şi cum de îngăduie atâtea atrocităţi? Mă întreb dacă nu cumva, acceptând asemenea orori, nu facem altceva decât să ne îndepărtăm de lumea civilizată? De ce ne mai miră că suntem din ce în ce mai izolaţi de lumea civilizată, că nu suntem acceptaţi la aceeaşi masă de ţările în care atât drepturile omului, cât şi drepturile animalelor sunt nu numai respectate, ci şi garantate?
Sunt revoltată că niciuna dintre instituţiile abilitate nu ia atitudine împotriva acestor criminali şi că, de fapt, tăcerea lor nu reprezintă altceva decât o încuviinţare tacită pentru astfel de monstruozităţi; că nici măcar presa nu poate face nimic, nici măcar asociaţiile de protecţie a animalelor care, în astfel de situaţii nu numai că se dovedesc neputincioase, ci faptul că există doar pe hârtie.
Sunt dezamăgită că nimeni nu poate face nimic. Nici măcar eu.
Pentru că sunt prea mică şi neînsemnată pentru un război atât de mare.

3 gânduri despre “Şi caii se împuşcă!!!

  1. Nu exista cuvinte pentru a descrie cat de nenorociti suntem , noi , oamenii, cata rautate este in noi atunci cand suntem superiri unei fiinte, si cat de umili cand suntem slabi.

  2. Buna ziua! Intr-adevar suntem multi care ne zbuciumam pentru soarta animalelor in Romania, dar va scriu rugindu-va sa fiti alaturi de noi intr-o picatura infima de frumusete si bunatate in mijlocul unui ocean de disperare. 🙂
    Noi avem un mic eveniment pe care am vrea sa va rugam sa il promovati aici pe blog- un targ cu vanzare in beneficiul animalelor strazii sterilizate si adoptate. Orice pozitie ar avea cineva fata de cainii strazii, cred ca este limpede ca oamenii care ii sterilizeaza si ii adopta in numar mare din banii lor (ma refer aici la persoane private) nu fac decat sa ajute restul populatiei si sa ii asigure mai mult confort, asumindu-si o parte disproportionata de datorie civica. Va rugam ajutati-ne sa circulam afisul Targului Catelului Hingherit, Maidanez si Corcit! Va multumim! 🙂 http://mihaelamuttsofromania.blogspot.com/2011/05/targu-catelului-hingherit-maidanez-si.html
    link Facebook http://www.facebook.com/event.php?eid=188873097827013

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s