Aniversatul zilei: Florin Piersic

Vă vine să credeţi? Astăzi, actorul Florin Piersic împlineşte 75 de ani! Celebru în special pentru rolul Mărgelatu, din seria „Drumul oaselor“, Florin Piersic are în spate o bogată carieră în teatru şi film. Printre cele mai cunoscute producţii cinematografice în care a fost distribuit, de la absolvirea Institutului de Teatru (1957) până în prezent, sunt „Ciulinii Bărăganului“ (1957), „De-aş fi… Harap-Alb“ (1974), „Răscoala“ (1965), „Şapte băieţi şi-o ştrengăriţă“ (1966), „Columna“ (1968), „Haiducii lui Şaptecai“ (1971), „Eu, tu şi Ovidiu“ (1977). Pe scenă, Florin Piersic a putut fi văzut în „Act Veneţian“, „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, „Gaiţele“ sau „Străini în noapte“.
În afară de rolurile în care s-a remarcat şi pentru care a fost aplaudat, Florin Piersic se poate mândri şi cu cei doi fii ai săi: Daniel (rodul relaţiei cu actriţa Anna Szeles, stabilită de mai mulţi ani în Ungaria) şi mult mai cunoscutul Florin-jr. (născut în timpul căsătoriei cu actriţa Tatiana Iekel), care a îmbrăţişat cariera tatălui.

Alţi artişti români care îşi sărbătoresc, azi, ziua de naştere, sunt Narcisa Suciu (1975), Carmen Rădulescu (1964) şi Berti Barbera (1972).
Tot într-o zi de 27 ianuarie s-au mai născut arhitectul Sergiu Hanganu, membru de o­noare al Academiei Române, Alexandru Mironov, realizator de emisiuni de televiziune sau politicianul Norica Nicolai.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s