„Du-te-n morţii mă-ti! Vrei să-ţi sparg faţa?“

Aşa i-a spus Ilie Năstase unei ziariste care l-a întrebat „de ce a venit în Timişoara“. Foarte bine i-a făcut. Iar respectiva să spună „merci“ că fostul tenismen n-a trecut şi la fapte. Ce-o durea pe dumneaei „care e scopul lui la Timişoara“? Ăla e ton cu care se abordează cineva, chiar şi cu justificarea că „eşti pe domeniul public“? Şi ce dacă eşti pe domeniul public? Asta îţi dă dreptul să te iei de om, după ce iese din restaurant? Şi ce dacă e vedetă şi tu aveai ca sarcină de la şefi să-i smulgi o declaraţie pentru un articol de primă pagină care ar fi dublat vânzările ziarului? Dacă eşti ziaristă, esti Dumnezeu pe pământ? De bun simţ şi de respect ai auzit, matracucă? Şi ce dacă Năstase a dat dovadă că e un mitocan? S-o fi săturat şi el să se tot vadă prin tot felul de publicaţii care îi numără nu numai dinţii, ci şi femeile cu care şi-o trage. Dacă e persoană publică, n-are dreptul la intimitate? Trebuie să circule pe străzi ferite de ochii oamenilor obişnuiţi?
Măi ziariştii lui Peşte prăjit, înainte să vă daţi mari cu statutul vostru, mai bine puneţi-vă, un pic, în locul celor pe care îi vânaţi cu atâta nesimţire şi gândiţi-vă cum v-aţi simţi să-i vedeţi pe unii ca de-alde voi făcându-vă poze de când ieşiţi din casă şi până ajungeţi înapoi, cum e să vă fie răstalmăcite declaraţiile, cum vă sunt scoase cuvinte dintr-un context şi cum vi se fabrică tot felul de ştiri tâmpite! Imaginaţi-vă cum e să vă vedeţi pe prima pagină a unui tabloid în fundul gol, după ce, tot un disperat ca voi şi şefii voştri, care au aer în loc de creier, v-au fotografiat în dormitorul personal printre draperii!
Şi, ce să spun, duduie care te numeşti ziaristă: nu-l dai în judecată pe Năstase pentru că, vezi doamne, după ce l-ai admirat atât de mult în copilărie, pentru performanţele lui în tenis, de măgar ce-a fost cu tine, „nu merită nici măcar un dosar penal“! Mă laşi? Ştiai că n-ai fi avut câştig de cauză, nu că te dădea deminitatea afară din casă. Bine ţi-a făcut. Aşa meritaţi toţi ăştia care credeţi că faceţi lumea praf cu articolele voastre. Poate aşa, vă mai pun unii la respect. Şi mai meditaţi şi voi puţin la ceea ce înseamnă să fii OM.

2 gânduri despre “„Du-te-n morţii mă-ti! Vrei să-ţi sparg faţa?“

  1. N am fost mare fan si nici nu voi fiu vreodata, ce sa spun , respectiva si facea maseria si nu mi se pare corect sa fie luata la injuraturi , acum nu stiu exatc cum statea situatia acolo , dar bine ca n a si batut o , el s a ajuns, e mare smecher si si permite sa zica ce are chef, nu mi place de el si ar trebui sa l lase ij pace toata lumea sa vezi cum vine el urgent sa se roage sa fie fotografiat, mi e scarba de toti astia care se cred cine stie ce .

  2. Întâmplător, fac şi eu parte din breasla celei înjurate, dar niciodată n-am dat buzna în viaţa vreunei persoane publice, indiferent ce ar fi vrut şefii mei să scoată de la ea. M-am bazat, şi mă voi baza în continuare, pe bun simţ, deşi ştiu că, în ziua de azi, nu e doar un termen depăşit, ci şi o calitate neluată în seamă. Se spune că, a fi ziarist, înseamnă să ai tupeu, să fii incisiv, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii nesimţit şi obraznic.
    Evident, ca femeie, nu aş aproba niciodată atitudinea lui Năstase (nici n-aş putea sta lângă un bărbat care are un asemenea limbaj), dar ieşirea lui este justificată de tonul ziaristei (urmăreşte filmul cu atenţie). Aceasta şi-a revizuit limbajul şi a dat-o înainte cu „eu v-am întrebat frumos“ după ce a fost luată în balon. E clar că a filmat scena ca să o posteze pe net. De ce să-l mai dea în judecată? Şi-a câştigat partea ei de celebritate, a fost dată pe posturile de ştiri. Poate aşa, va fi remarcată de cine trebuie. Dar, cu aşa caracter şi aşa glorie nu ştiu cât de departe va ajunge.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s