Dieter Bohlen la 56 de ani

Astăzi, Dieter Bohlen împlineşte 56 de ani.

Numit „jumătatea blondă a duetului Modern Talking“, Bohlen este, în realitate, unul dintre cei mai cunoscuţi şi prolifici compozitori şi producători germani.
S-a născut în 1954, în localitatea Berne (lângă Oldenburg) şi, iniţial, s-a pregătit pentru o carieră de economist. Înfiinţează prima trupă (Monza) în 1978. Un an mai târziu, semnează primul său contract de textier şi colaborează cu mai mulţi artişti necunoscuţi. Ulterior, Bohlen îşi ia pseudonimul de Steve Benson şi înfiinţează trupa Sunday, cu care scoate două single-uri. După o scurtă carieră solo, în care va mai lansa un single, tot cu pseudonimul Steve Benson, renunţă la cântat şi se dedică activităţii de textier şi producător.
Devine cunoscut de abia după ce îl întâlneşte pe Thomas Anders şi înfiinţează formaţia Modern Talking, în care a evoluat între 1984-1987 şi, respectiv, 1998-2003. După prima destrămare a formaţiei, Dieter Bohlen va pune bazele proiectului Blue System, în care se implică nu numai ca producător şi compozitor, ci şi ca solist.
Bohlen este cel care a descoperit-o pe CC Catch şi a relansat cariera unor artişti consacraţi precum Chris Norman, Bonnie Tyler, Al Martino sau Engelbert Humperdink. Tot Dieter Bohlen a fost cel care a compus pentru Nino De Angelo (care nu este unul şi acelaşi cu „contemporanul“ Nino D’Angelo) hitul „Samuray“ şi i-a descoperit pe mai tinerii Touche sau Mark Medlock. În 2006, Dieter Bohlen compune pentru româncele de la „Indiggo“ piesa „Be My Boyfriend“, cu care gemenele au participat la selecţia pentru „Eurovision“. Tot în 2006 apare şi „Dieter-Der Film“, un lung metraj de animaţie în care sunt prezentate, cu mult umor, întâmplări din viaţa şi cariera sa, în special din perioada Modern Talking, insistând asupra amestecului soţiei lui Thomas în activitatea formaţiei.
De câţiva ani, Dieter Bohlen este implicat în „Deutschland Sucht Der Superstar“ (varianta germană a emisiunii „Megastar“). Melodiile compuse de el pentru câştigători ajung pe primul loc în topurile din Germania chiar din prima săptămână.
În luna noiembrie 2009, Dieter Bohlen a susţinut un scurt recital cu melodii lansate cu Modern Talking şi Blue System la festivalul Discoteca 80, din Rusia, ţară în care şi acum are foarte mulţi fani.
Pentru cei care, de-a lungul vremii, au ascultat cu plăcere muzica lui Bohlen , unul dintre cele mai frumoase cântece compuse de el.

http://embed.trilulilu.ro/video/regelecioaba/5437bac2db7291/0x1b10a2.swf

Sursa foto: musik-base.de

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s