Blind Dating

Astăzi am vizionat un film care care mi-a plăcut foarte mult, deşi nu este unul de Oscar, nici măcar unul cu pretenţii. L-am descărcat de pe un site unde era încadrat în categoria Comedii, Dragoste. Deşi, tot acolo, exista, pe lângă trailer, şi un rezumat, am preferat să aflu singură despre ce era vorba.

Titlul mă ducea cu gândul la o poveste (previzibilă) de genul un el şi o ea, locuind la zeci, sute, mii de kilometri distanţă unul de celălalt, se cunosc pe net, se îndrăgostesc fără să ştie cum arată (deşi acest lucru ar fi puţin probabil azi, în era webcam-ului) şi la un moment dat, hotărăsc să se întâlnească. Iar de aici ar fi început peripeţiile.

Ei bine, nu. Filmul este, de fapt, povestea unui tânăr de 22 de ani, orb din naştere, pe care fratele său mai mare încearcă să-l iniţieze în tainele amorului, aranjându-i întâlniri cu tot felul de ciudate care nu-i sunt de niciun ajutor.

Între timp, băiatul acceptă să se supună unei intervenţii chirurgicale riscante care i-ar fi putut reda vederea, iar la clinica de oftalmologie o cunoaşte pe Lisa, o amerindiancă de care se îndrăgosteşte, fără să ştie că aceasta urma să se căsătorească, în viitorul apropiat, cu un conaţional de-al ei. Când fata îi spune adevărul şi rupe relaţia, în primă fază el va refuza să se prezinte la testele premergătoare operaţiei, considerând-o fără rost. În cele din urmă, încurajat de familie, el o va face, totuşi, dar bucuria de a-i vedea, în sfârşit, pe cei dragi, va fi de scurtă durată. Cipul care-i fusese implantat în creier îi punea în pericol viaţa, motiv pentru care medicul a hotărât să i-l scoată.

Finalul este emoţionant, aşa că, dacă nu aţi apucat să vedeţi până acum filmul, vi-l recomand.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s