A murit Valeriu Lazarov


Cunoscutul producător de televiziune avea 73 de ani şi, potrivit ediţiei online a ziarului Evenimentul zilei, suferea de o afecţiune la colon.

Dispariţia lui Lazarov a fost anunţată în această dimineaţă de fiul său, Roberto care a declarat postului de televiziune Antena 3 că tatăl său a murit din cauza complicaţiilor apărute după o operaţie suferită de acesta.

Supranumit „Mister Zoom“, datorită „stilului său personal de a filma personajele“ (ROL.ro), Valeriu Lazarov s-a născut la Bârlad pe 20 decembrie 1935 şi este cetăţean spaniol din 1972.

A lucrat pentru TVR în perioada 1957-1968, iar primele producţii din Spania datează din 1969. Aici a realizat multe emisiuni de succes, printre care se numără şi programele speciale de Anul Nou ,din perioada 1970-1978.

Din 1979 se mută în Italia, unde încheie un contract cu televiziunea RAI.

Între 1980 şi 1989 a lucrat la Canale 5, televiziunea lui Silvio Berlusconi, unde a fost şi director de producţie.

Între 1989 şi 1994 revine în Spania, pentru a relansa un proiect al lui Berlusconi, Telecinco şi este numit director general al noii televiziuni.

Doi ani mai târziu, pune bazele companiei Prime Time Communications şi semnează un contract cu TVE.

Din 1999 începe să producă atât pentru televiziunile din Spania, cât şi pentru cele din România. Cele mai cunoscute producţii realizate pentru România sunt: „Surprize, surprize“, „Din dragoste“, „Academia Vedetelor“, „Ploaia de stele“, „Sarabanda“.

Emisiunile sale erau realizate prin patru case de producţie: Prime Time World Broadcast (prin care realiza producţii pentru TVR), Sagitarius şi La Dolce Vita (Antena 1), respctiv Dream Production (Romantica şi Kanal D)

Reacţiile colegilor şi colaboratorilor după aflarea veştii că Lazarov a trecut în nefiinţă nu au întârziat.

Într-un comunicat de presă, Televiziunea Naţională îl numeşte pe Lazarov „un nume respectat în audiovizualul românesc, un om al detaliului şi al lucrului bine făcut“: „Este poate cel mai important promotor al modernizării show-ului de televiziune de după 1989. Valeriu Lazarov lasă un gol imens în sfera divertismentului de televiziune din România şi nu numai. Familia TVR este în doliu pentru că a plecat dintre noi un profesionist de televiziune care a însemnat mult pentru Televiziunea Publică“, precizează în comunicat Alexandru Sassu, Preşedintele-Director General al SRTV.

Andreea Marin-Bănică, prezentatoarea emisiunii „Surprize, surprize“, a declarat pentru Realitatea TV că Valeriu Lazarov „a fost ca un tată pentru ea“: „A fost omul care m-a crescut, care m-a văzut de când eram copil şi a văzut în mine ceea ce sunt astăzi“, a spus aceasta.

Mircea Radu („Din dragoste“), se consideră norocos că l-a întâlnit şi a lucrat cu Lazarov: „Era un profesionist complet“, a declarat acesta postului Antena 3.

Un interviu cu regretatul producător TV, acordat în 2007 cotidianului Evenimentul Zilei, găsiţi aici.

Articol postat şi pe niciodatasingura.wordpress.com

Foto: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s