„Morphine“

N-am comentat nimic despre Michael Jackson după dispariţia sa, nu voi comenta nici acum. Au făcut-o şi, cu siguranţă, o vor face alţii, mult mai bine decât mine.
N-am fost fan, dar mi-au plăcut majoritatea cântecelor lui, pe care le-am reascultat la radio şi tv începând cu 25 iunie.

Vreau doar să aduc în atenţie un articol peste care am dat întâmplător, în Jurnalul Naţional, în timp ce răsfoiam presa online
.
Interesantă, pentru informaţie, este doar prima parte:

„Morphine”, un cântec cu mesaj bizar

În albumul „Blood On the Dance Floor” („HIStory in the mix”) din 1997, Michael Jackson a prezentat publicului un proiect în premieră: un album de remixuri ale pieselor de pe HIStory, Past, Present and Future Book I (1995).

În afară de remixuri, pe album se regăsesc două piese devenite hituri internaţionale ­ Blood On the Dancefloor şi Ghosts (piesa cu cel mai lung videoclip din istorie), precum şi alte trei cântece mai puţin cunoscute publicului: Superflysister, Morphine şi Is It Scary.
Dintre acestea, cel mai controversat este Morpine, un cântec în care Michael Jackson personifică demerolul şi morfina, două dintre medicamentele extrem de puternice pe care artistul le lua pentru a-şi calma durerile şi a putea să doarmă. Versurile sunt scrise la persoana întâi, dar nu autorul este cel care le cântă, ci… drogul. Drogul este puternic, dar şi necesar, indispensabil, năucitor. Este ca un sărut, creează dependenţă, are suflet, este ca un animal.“

Am căutat cântecul, l-am descărcat şi l-am ascultat.
Îl postez pentru cei care, ca şi mine, nu au ştiut de el până acum.

RIP, Michael!


Michael Jackson ~ Morphine

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s