Cel mai frumos oraş

Ştiu că se vor găsi mulţi care să mă contrazică dar, pentru mine, cel mai frumos oraş din lume e Oneşti!

Deşi l-am văzut pentru prima dată când eram prin clasa a VI-a sau a VII-a (de fapt, l-am tranzitat, în drum spre Braşov), m-am îndrăgostit (zic eu) iremediabil şi pe viaţă de el în urmă cu patru ani, când am avut ocazia să-l străbat la pas.

Adevărul e că, „ocazia” la care tocmai m-am referit are un nume: soţul meu. Sunt convinsă că, dacă nu l-aş fi cunoscut, n-aş fi ajuns să (re)văd Oneştiul în vara anului 2005! Foarte important este de menţionat şi faptul că, tot atunci, am considerat, pentru prima dată de când mă angajasem la ziar, că trebuie să-mi iau concediu şi să-mi mai văd şi de viaţa mea 🙂

Îmi place Oneştiul pentru că este curat şi cochet. Pentru că acolo sunt oameni buni şi multe locuri frumoase.

Dacă m-ar întreba cineva ce iubesc mai mult şi mai mult în Oneşti(în afară de soţul meu, care e UNIC!), aş răspunde, fără să ezit: parcul. Este locul unde ţin să merg ori de câte ori ajung în oraş, pentru că, de fiecare dată, îl văd ALTFEL. N-aş putea spune, cu exactitate, ce-mi place mai mult acolo: lacul cu nuferi, înconjurat de sălcii, fântâna arteziană, foişorul…

Îmi place să mă plimb pe aleile lui, de acolo să admir Perchiul pe care, tot acum patru ani, l-am urcat cu inima-n gât, ca să ajung la crucea aceea frumoasă şi luminată…

Când merg la Oneşti, de abia aştept să-mi iau un hamburger şi plăcinte ieftine, dar delicioase, de la o patiserie din apropierea bazarului din care nu-mi achizitionez (aproape) niciodată nimic, dar prin care nu uit să dau o raită!

Îmi place se mă duc la Mall, în toate magazinele de electronice şi electrocansnice, să casc ochii la toate vitrinele, să intru în librăria de pe Oituz, unde îmi petrec o grămadă de vreme (spre disperarea Puiului meu), dar fără să-mi cumpăr nimic!

Mi-am dorit mereu, în ultimii ani, să ajung acolo când înfloresc castanii, când se deschid nuferii din parc, dar…

Mi-e atât de dor de Oneşti! Îl revăd din ce în ce mai rar, din cauza activităţii mele zilnice, care mă împiedică să-mi fac planuri „de evadare”.

Sper, totuşi, să-mi revăd oraşul preferat peste două săptămâni. Când vor fi trecut alegerile, se va fi terminat anul şcolar şi, în general, obligaţiile mele profesionale se vor rări….

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s