Weekend-urile mele pline (II)

N-am zis eu că toate mi se întâmplă doar în weekend?
De data asta, mi-au pus capac şocurile de curent, din noaptea de vineri spre sâmbătă, care m-au lăsat două zile fără net!
Pentru cineva care locuieşte într-un orăşel cu 9 mii de locuitori (în acte, pentru că, în realitate, au rămas vreo 6 mii, restul fiind pe afară, la cules căpşuni, în Spania sau la spălat podele prin „Cizmă”), care nu beneficiază de o bază sportivă, de un ştrand sau vreun loc mai acatării în care să faci un grătar ca lumea(tre să ieşi din oraş nu ştiu câţi kilometri ca să ajungi la aer curat, pădure etc), a rămâne fără conexiune la net este ca şi cum ai lăsa un alcoolic fără băutură.
De ce mă duse gândul tocmai la alcoolici şi băutură? Pentru că de la o bere care s-a scurs, ca nesimţita, din cutie, mi se strică bunătate de cameră video. E drept, era una fără pretenţii, fără hard disk, dar care îmi era utilă. Ei bine, ieri nu avea la ce să-mi folosească, dar am luat-o la mine, la o întrunire electorală. N-am să insist asupra împrejurărilor(deşi sunt de tot râsul!), dar fapt este că juma’ de cutie de Ursus se vărsă peste camera mea. Chiar dacă am observat la timp şi am scos-o din băltoacă, lichidul a pătruns în interior. Urmarea? Ore bune, camera nu s-a deschis. Apoi, când s-a deschis, prima grijă a fost să scot caseta, pe care s-ar putea să nu o mai pot viziona (şi era cu vacanţa din Grecia!).
Azi, am remarcat că e praf ecranul LCD, însă pot vedea prin vizor (nu ştiu dacă aşa se numeşte chestia aia prin care mă uit prin lentilă, că la tehnică sunt varză!). Nu pot intra în meniu, ceea ce înseamnă că toate circuitele au intrat în comă alcoolică :))
Probabil, o să merg cu camera la service-ul autorizat din reşedinţa de judeţ şi până atunci o să filmez cu camera foto(deşi nu-i acelaşi lucru!).
Aşadar, neavând net, n-am scris pe blog. Am însoţit, însă, un deputat şi un vice de partid, filială judeţeană, pe uliţe de sat, în campanie electorală. Lăsând la o parte incidentul cu camera video, de care numai eu îs vinovată, totul a fost OK, am luat totul ca pe o excursie şi am încercat să văd jumătatea plină a paharului. La întoarcere, am scris fără bătăi de cap, dar fără nicio şansă de a-mi expedia articolul, din cauza lipsei netului…
Azi, era cât pe-aci să fac infarct: monitorul LCD, de 22”, de la primul calculator(al soţului) nu pornea! De fapt, şi hard disk-ul scotea sunete ciudate. Numai „lucruri bune”, de luni, ca să înecpem „bine” săptămâna!
Se pare, însă, că Dumnezeu încă ne iubeşte, nu ştiu pe cine, mai mult, pe mine sau pe soţ, dar nu contează, important e că, nici monitorul nu s-a ars şi nici hrd disk-ul nu e stricat. Dovadă că, în momentul ăsta, fiecare dintre stăm la computerul personal!
Totuşi, în aceste zile în care n-am avut net, am avut parte şi de momente frumoase.
Sâmbătă, am fost invitată la un concurs de artă populară şi am fost plăcut surprinsă de talentul participanţilor, copii din trei judeţe din Moldova. Aceştia au cântat, dar mai ales au dansat hore şi sârbe, încât am crezut că nimerisem la o nuntă tradiţională! În plus, am admirat peste 300 de lucrări (tapiserii, desene, icoane pe lemn şi pe sticlă), care au intrat în concursul de arte vizuale.
Mâine, e spectacol de teatru, tot pentru copii. Doar se apropie 1 Iunie! Când iar am de muncă. La noi, ziua copilului se sărbătoreşte pe 31 mai. Adică duminică. În weekend.
Pentru că, nu-i aşa, toate (mi) se întâmplă doar în weekend! :))

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s