Weekend-urile mele pline (de campanie electorală)!

Deşi promisesem că voi reveni cu impresii din excursia de la Orăştie, am hotărât să amân momentul.

Cauza? Campania electorală!

Nu demult, scriam că urăsc această perioadă.

Era cât pe-aci să revin asupra cuvintelor mele, pentru că, exceptând câteva întruniri electorale din judeţ, cu care n-am avut treabă „de nicio culoare” pentru că n-au fost în zona mea, iată că-mi veni şi mie rândul!

Şi când credeţi? DUMINICĂ! „Mare adunare populară” a numit-o primarul din „Comuna lu′ Peşte”, când m-a sunat! Credea, probabil, c-o să cad pe spate, de fericire că, la adunarea cu pricina, o să fie prezent şi un domn′ ministru, originar din partea locului. Cel mult, puteam să-i sar la beregată(edilulului, nu ministrului, ca să se înţeleagă bine şi să n-avem vorbe la proces) dar am preferat să rămân calmă(n-am chef să mă ridez înainte de vreme)!

Şi, uite-aşa, iarăşi am sfârşitul de săptămână plin, din punct de vedere profesional. Se confirmă încă o dată faptul că, aproape toată săptămâna trag mâţa de coadă, de cele mai multe ori n-am nimic interesant de scris şi nu ştiu cum să-mi mai storc creierul, doar-doar mi-o veni vreo idee, iar sâmbăta-duminica se îngrămădesc toate: concursuri, adunări etc.

Acum două săptămâni, tot sâmbătă-duminică, mi-am pierdut vremea la două sfinţiri: o biserică şi un schit. Am zis că mor acolo, pur şi simplu NU SUPORT asemenea evenimente, fonfăiala preoţilor şi babele care nu mai pot de credincioase ce sunt!

Vinerea trecută, în (mini)vacanţă fiind, cu învoire de la şefi, m-am trezit, aproape de Orăştie, sunată în disperare de colegul de la sport care, cu siguranţă, vroia din nou poze de la meciul echipei locale. Chiar dacă eram acasă nu mă mai duceam iar pe stadion. La câte înjurături am auzit acolo, aş putea scrie o carte…porno!

O zi mai târziu, când am intrat pe mess de la pensiune, găsesc un offline în care eram chemată la un concurs interşcolar de limbă engleză. Plus că, în căsuţa de mail, era o scrisoare în care unul îmi povestea despre problemele lui…până am realizat că, de fapt, era (tot) o chestie cu iz electoral, motiv pentru care m-am făcut că plouă.

Pentru că NU SUPORT să fiu portavocea unor indivizi care se folosesc de voturile pulimii, pardon, prostimii ca să ajungă în funcţii înalte.

Iar ăla care-mi scrisese pe mail avea un nume curios de identic cu cel al unui primar din zonă. Omul îmi sugera să scriu un articol despre cineva cu greutate(şi la propriu, şi la figurat), din urbe. Motivul nu era greu de înţeles: respectivul a intrat în dizgraţia partidului pe care l-a susţinut până anul trecut şi foştii colegi vor să se răzbune. Ei bine, cu mine li s-a înfundat. Fără dovezi la acuzaţii nu scriu un cuvânt, dar să-l mai trimit la tipar! Să-l văd şi eu pe ăla care-mi aduce, ulterior, portocale la bulău!

În weekend-ul ăsta o iau de la capăt. Sâmbătă, toată dimineaţa sunt la un concurs de artă şi tradiţii populare, pentru că atât de mult a tras de mine organizatoarea, încât n-am putut s-o refuz(adevărul e că îmi este şi foarte dragă), iar duminică, de la 15.30, adunarea asta, poPULAră!

Joi, de (aşa-zisa) Înălţare, ar trebui „să sufăr” de ubicuitate şi să fiu în cel puţin două locaţii la aceeaşi oră, căci, nu-i aşa, eroii neamului sunt comemoraţi peste tot(o să scriu cu altă ocazie ce cred oamenii de rând despre momentele astea….). Plus că, la o aruncătură de băţ, într-o altă comună, o zi mai târziu, se organizează … ziua localităţii (cum naiba toate „zilele” astea au loc numai în campania electorală?). Numai că acolo n-am fost invitată (ziarul meu nu se mu..lează pe politica aleşilor comunei) 😀

Pe 30 mai, deci tot DUMINICĂ, o să fie mare hărmălaie în oraş. (Neoficial, sau „pe surse” cum se spune, mai nou) Am aflat că or să-i scoată din casă pe copiii din toate instituţiile de învăţământ, de la preşcolari la liceeni, pentru a sărbători 1 Iunie. „O să fie şi un spectacol-surprză, în aer liber, organizat de Primărie”, mi-a „şoptit”…sursa. Ei, tocmai de asta îmi era teamă, că n-o să fie spectacol. Pot să pun pariu că tot atunci or să ni se spună şi unde să punem ştampila, pe 7 iunie.

Oricum, am ajuns să-l citez pe Mircea Badea: nu mă duc, nene, la votare! De fapt, ţin să precizez că, de acum înainte, NU MĂ MAI DUC LA NICIO VOTARE! Deci, orice campanie s-ar face, în orice mod, orice mi s-ar promite, nimeni nu mă mai poate împinge la urnă!

Pe 7 iunie, o să fiu doar un reporter şi atât.

Mai am de suportat doar două săptămâni. Două weekend-uri în care e posibil să mai stau pe poziţii la cine ştie ce miting.

Dar şi după aia…! O să vină şi vremea mea! Atunci să te ţii!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s