Mircea Badea şi amenda CNA

Tocmai am citit pe net că Mircea Badea „a comis-o“ din nou. Potrivit CNA, acesta este vinovat de faptul că, în ediţia din 8 februarie 2009 a emisiunii „În gura presei“, a făcut mai multe comentarii cu privire la cazul handbalistului Marian Cozma şi că unele afirmaţii au instigat la violenţă împotriva altor persoane. Din acet motiv, postul Antena 3 a fost amendat cu 10.000 de lei(100 de milioane de lei vechi).
Pe blogul său, Petrişor Obae prezintă un fragment din emisiunea respectivă precum şi două dintre citatele care i-au adus lui Badea sancţiunea cu pricina:

„Deci eu vreau din tot sufletul ca povestea ăluia, tatălui mafiot, deci mi-a sunat bine, tata unui băiat e mafiot în Muntenegru. Mai mult decât atât, a trimis şi o trupă să-i găsească pe ăia 20. Doamne, de i-ar găsi… (…) sper să-i găsească şi să îi rezolve.“

„Mircea Badea a folosit, peiorativ, termenii garoi şi ţigani borâţi. A afirmat că grupul implicat în altercaţie era de rromi, că etnia cu pricina este una care generează astfel de evenimente, statistic vorbind, că erau nişte ţigani, că aşa erau, acuma ce să fac, că nu erau chinezi, erau ţigani.“

Am tot încercat să găsesc îndemnul clar la violenţă.
Am înţeles doar că Mircea relata exact ceea ce se spunea la vremea respectivă: că tatăl unuia dintre coechipierii lui Cozma îşi trimisese angajaţii „să-i aranjeze“ pe agresori.
Eu nu l-am auzit nicăieri zicând: „Români, dacă îi întâlniţi pe criminali, nu ezitaţi: daţi-le cu bâta-n cap, în spate, rupeţi-le mâinile, picioarele, scoateţi-le ochii, tăiaţi-le urechile, omorâţi-i!“ sau geva de genul: „Ajutaţi-l pe ăla să-i facă franjuri!“. Şi-a exprimat doar speranţa ca vinovaţii să fie găsiţi, prinşi şi să răspundă pentru ceea ce au făcut. Dar a făcut-o-n felul lui. Care e problema?
Şi, vorba lui: dacă-s ţigani, cum naiba să le spună? Romi? Care ar fi fost diferenţa?
Evident, a greşit la faza cu „borâţii“, chiar dacă acest cuvânt există în dicţionar. Nu avea voie să spună aşa ceva pe post, dar am înţeles în ce context a făcut-o şi că nu s-a referit la toată etnia.
Pentru asta trebuia să fie amendat cu 10.000 de lei?

PS: Cât a plătit Băsescu pentru „ţiganca împuţită“ ?

Aaa, el nu e monitorizat de CNA! 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s