Am fost şi eu VIP!!!

Am trăit-o şi p-asta: VIP pentru (mai puţin de) o zi!
Cum spuneam încă de aseară, liceul din oraşul meu e în sărbătoare. Manifestările au ajuns la cea de-a IX-a ediţie dar, comparativ cu anii anteriori, organizarea de acum a întrecut orice aşteptări!
Îmi propusesem să asist doar la câteva activităţi care mi s-au părut deosebite prin conţinut: o întâlnire a elevilor cu absolvenţii din generaţia 2000, o alta cu profesorii pensionari şi, la sfârşit, o masă rotundă la care sunt invitaţi reprezentanţii comunităţii locale şi cei ai agenţilor economici.
Până acum, de departe, cea mai reuşită a fost întâlnirea cu absolvenţii (cea cu pensionarii s-a limitat doar la o masă festivă şi la un cadou constând în mape aniversare şi medalii). Aş putea povesti până mâine despre aceasta, însă peste o jumătate de oră trebuie să fiu la masa rotundă de care aminteam.
M-am dus ca reporter, dar am nimenrit direct pe canapeaua de onoare: „Eşti aici în dublă calitate: de reporter şi de fost absolvent!“, îmi spune profesoara-gazdă. „Şi tre să vorbesc ceva?“ întreb eu, deşi puteam să jur că răspunsul nu poate fi decât afirmativ. Oops! Da’ nu m-am pregătit cu nimic! „Lasă, te descurci tu!“, mă încurajează profa.
Şi m-am descurcat! „Sunt cea mai bătrână dintre absolvenţii de aici!“, am ţinut eu să spun în faţa auditoriului format din adolescenţi de 17-18 ani. Îmi tremura vocea ca la prima serbare de la grupa mică (zic şi eu, cine-şi mai aminteşte? 😆 ), dar am scos un discurs coerent şi chiar aplaudat! („Bravo, Pătrăţel!” 😀 )
Nu-s obişnuită să fiu în lumina reflectoarelor, întotdeauna m-am considerat omul care observă şi se exprimă cel mai bine în scris. De data asta, am şi observat, dar am şi fost observată, iar emoţiile au fost infinite. Nu e uşor să vorbesc despre mine când sunt obişnuită să vorbesc despre alţii. Chiar m-am temut că nu voi şti să spun nimic. Dar cuvintele au venit unul după altul.
Cel mai bine m-am simţit la sfârşit când una dintre viitoarele absolvente mi-a spus că vrea să devină ziarist.
Deci, sunt şi eu cineva! (Măcar pentru o zi!)
Revin mai târziu!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s